Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση έγινε στο σχολείο μας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της Εβδομάδας των Γεύσεων (La Semaine Du Goût) που εορτάζεται σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας αλλά και του κόσμου από τις 14-21 Οκτωβρίου και που είναι αφιερωμένη στην ποικιλομορφία των γεύσεων και στην υγιεινή διατροφή.
Έτσι λοιπόν με αυτή την αφορμή επεκτείναμε την γιορτή αυτή πέρα από την Γαλλία , στην Γερμανία και στην Αγγλία και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι γεύσεων, καθώς οι διατροφικές συνήθειες συνιστούν στοιχείο της κουλτούρας των λαών και στο σχολείο μας οι γλώσσες που διδάσκονται είναι από τις τρεις αυτές χώρες . Προηγήθηκαν διάφορα εργαστήρια με έρευνα από τη μεριά των μαθητών/τριών μας για τις διατροφικές συνήθειες των λαών αυτών αλλά και με παραγωγή διαφόρων εμπνευσμένων χειροτεχνημάτων .
Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προσκάλεσε για Ενδοσχολική επιμόρφωση τον διατροφολόγο- διαιτολόγο κ. Τόπη Αθανάσιο, εκπαιδευτικό Μ.Ε ο οποίος μας μίλησε για την μεγάλη διατροφική αξία του πρωινού.
Παρόντες στην δράση μας ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κος Αλατζόγλου Αθανάσιος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Τσιφλίδης Ηλίας. Είχαμε όμως και την χαρά και τιμή να έχουμε μαζί μας μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας μαζί με τους καθηγητές και τον Διευθυντή τους κο Πόλυ Κουτσαντά, οι οποίοι επίσης γιόρτασαν μαζί μας και γεύτηκαν τις πολύ πλούσιες και ενδιαφέρουσες νοστιμιές.
Παράλληλα είχε στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με μια ποικιλία γεύσεων και εδεσμάτων που προέρχονται από τις τρεις χώρες και που με μεγάλη χαρά και προθυμία ετοίμασαν οι γονείς και κηδεμόνες.